Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» Σταύρου Θεοδωράκη στο ΥΠΕΘΑ

Ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τη στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή δομή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ενημέρωση παρευρέθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.








Πριν από την ενημέρωση, ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μετά το πέρας της ενημερώσεως έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη και να τού κάνω μία αναλυτική ενημέρωση για τη σημερινή πραγματικότητα όσον αφορά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το σημαντικό ρόλο τον οποίο εκτελούν για την ασφάλεια της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας.

Ο,τιδήποτε μάς τέθηκε ως ερώτημα από τον κ. Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του απαντήθηκε στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης που έγινε προ ολίγου, στην ειδική αίθουσα συσκέψεων.

Ακούσαμε, επίσης, τις θέσεις του κ. Θεοδωράκη για τα διάφορα σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν στη χώρα και στην αμυντική της πολιτική. Τον διαβεβαίωσα επίσης ότι είμαστε διαχρονικά στη διάθεσή του και στη διάθεση των συνεργατών του για οποιαδήποτε ενημέρωση αυτός κρίνει στο μέλλον ότι χρειάζεται.

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με δεχθήκατε και που με ενημερώσατε. Η χώρα περνά μία πολύ μεγάλη κρίση και η αίσθηση ότι υπάρχει ασφάλεια, ότι υπάρχει ένας στρατός που αγρυπνεί, είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει κάποια στιγμή η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη.

Είναι σημαντικό ότι παρά την κρίση και παρά τις περικοπές δεν έχει ελαττωθεί το αίσθημα ασφάλειας που έχει ο Έλληνας. Και το μυστικό, νομίζω, για αυτό είναι τα πρόσωπα, είναι τα στελέχη, είναι οι μόνιμοι, είναι οι κληρωτοί, είναι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την ασφάλεια της χώρας και νιώθω την ανάγκη να πω ένα ευχαριστώ από την πλευρά μου για αυτή την αίσθηση της ασφάλειας που νιώθω στη χώρα.

Τα υπόλοιπα θα έρθουν αφού υπάρχει αυτή η ασφάλεια. Τα υπόλοιπα εννοώ, μία οικονομική ανάπτυξη που θέλουμε και μία κοινωνική ανάταση.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά, για την ενημέρωση και να μεταφέρετε, το είπα και στα στελέχη σας, τις ευχαριστίες μας και για την ενημέρωση αλλά και για την αίσθηση ασφάλειας που δίνουν στη χώρα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία της χώρας θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις δαπάνες για την Εθνική Άμυνα;

Σ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:  Φοβάμαι ότι και στο θέμα της Άμυνας, όπως και σε πολλά άλλα θέματα, περάσαμε ξαφνικά από τη σπατάλη στην τσιγκουνιά. Δηλαδή φημιζόμασταν για τις σπατάλες μας και στο επίπεδο της Άμυνας, είναι πολλά και πολιτικά τα θέματα, τα οποία έχουν συζητηθεί σε σχέση με αυτό. Όταν πια ο κόμπος έφτασε στο χτένι, φτάσαμε στην άλλη μεριά κι έχω την αίσθηση ότι έχουμε αγγίξει το όριο της τσιγκουνιάς.

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια, δεν είμαι ο ειδικός, δεν έχω όλους τους φακέλους μπροστά μου, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για περικοπές σε θέματα ασφάλειας.

Εξαιρείται, βέβαια, μία ορθολογικοποίηση των δαπανών, στην οποία προφανώς προχωρά ο Υπουργός, είχαμε και μία συζήτηση περί αυτών, και τα διάφορα μαζέματα που πρέπει να κάνει κάποιος σε ένα Υπουργείο για να έχει τις λιγότερες δυνατές δαπάνες και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Αλλά ο Δένδιας έκανε τέτοια, είναι ιδιαίτερα ικανός, το έχει κάνει και στα προηγούμενα Υπουργεία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Η αναβίωση του Ρούπελ μέσα από τον φακό του Μηνά Δρεστιλιάρη

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την 81η Επέτειο της «Μάχης των Οχυρών», έλαβε χώρα η Αναπαράστασή της στο Οχυρό Ρούπελ, την οποία παρακολούθησε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ως Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.