Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σαν σήμερα τo 1934 ένας Πλοίαρχος αναλαμβάνει Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας...


Το 1934 ιδρύθηκε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Από τις 10 Οκτωβρίου 1934 και για τρείς μήνες έως τις 10 Ιανουαρίου 1935 Α/ΓΕΑ διετέλεσε ο Πλοίαρχος Κ. Οικονόμου.

Το 1934 ιδρύθηκε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και το 1935 παραλήφθηκαν σύγχρονα εκπαιδευτικά τύπου Avro 621 Tutor, που κατασκεύασε αργότερα και το ΚΕΑ. Λόγω της επελθούσας πολιτειακής μεταβολής η Αεροπορία μετονομάστηκε σε Ελληνική Βασιλική Αεροπορία, σε συντομία ΕΒΑ.

Πρώτος Αρχηγός ΓΕΑ αναλαμβάνει ο Πλοίαρχος Κ. Οικονόμου.

Απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων το 1907 είχε διατελέσει κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού ΛΟΓΧΗ και διοικητής της Ομάδος των Α/Τ τύπου ΛΟΓΧΗ καθώς και κυβερνήτης του ΕΛΛΗ.

Αμέσως μετά ανέλαβε Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και στην συνέχεια επανήλθε ως κυβερνήτης του καταδρομικού ΕΛΛΗ.

Πολεμική Δράση

Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Μικρασιατική Εκστρατεία και στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

https://armynow.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πολύτιμη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κοντά στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως: