Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θωμάς Ντιντιός ΣΟΕΔ : Τι σημαίνει ελαφράς υπηρεσίας ; Ο Αντιπρόεδρος της ΣΟΕΔ μιλά για όλους και για όλα...


Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) και στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας Θωμάς Ντιντιός, "άνοιξε τα χαρτιά του" και μίλησε για όλους και για  τα καθημερινά προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων συστάθηκε το Δεκέμβριο του 2020 με εκλέγοντα Πρόεδρο τον Δημήτριο Κοντούρη και Αντιπρόεδρο τον Θωμά Ντιντιο. Ο σκοπος του ΣΟΕΔ δεν είναι ο συνδικαλισμός στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ένα αστικό σωματείο εθελοντικού χαρακτήρα που προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά σε καθημερινή βάση στα στελέχη των ΕΔ, των οικογένειές των και πολλές φορές σε απλούς πολίτες.

Τα σημερινά καθημερινά προβλήματα των στελεχών και των οικογενειών τους δυστυχώς είναι πολλά και τεράστια... Το ΣΟΕΔ στέκεται δίπλα τους με πολλές δράσεις για τη αντιμετώπιση και επίλυση τους. Οι  συνεργασίες με άλλους φορείς έχει κάνει το κοινωνικό έργο που προσφέρουν πιο εύκολο "έχουν δοθεί  λύσεις σε πολλά από αυτά" τονίζει ο Αντιπρόεδρος Θωμάς Ντιντιός. 

Τι σημαίνει ελαφράς υπηρεσίας...;

Απαντήσεις έδωσε ο Θωμάς Ντιντιός και για το θέμα που  σηκώθηκε στο διαδίκτυο "στελέχη ελαφράς υπηρεσίας"... Πριν λίγο καιρό γίναμε μάρτυρες μιας τοποθέτησης ενός Αποστράτου Αξιωματικού να δημοσιεύει στα sosial media απρεπείς εκφράσεις και απόψεις  για τα στελέχη ελαφράς υπηρεσίας, δεν ήθελε πολύ και τα αίματα άναψαν στον κόσμο των Ενόπλων Δυνάμεων...Θωμας Ντιντιός :  "Δεν είναι δυνατόν να εκφραζόμαστε έτσι για ανθρώπους που δίνουν και την ψυχή τους για το στράτευμα"... 

Ο κορονοϊός και τα στελέχη των ΕΔ

Επίσης τα τελευταία 2 χρόνια όπως μας επισήμανε ο κ΄ Ντιντιός έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο το προσωπικό των ΕΔ από την πανδημία του κορωνοϊού που αυτό είχε και έχει επιπτώσεις στον ψυχολογικό τομέα, αλλά ευτυχώς χωρίς να επηρεάσει το αξιόμαχο των υπηρεσιών τους, που ακόμη όπως μας είπε διατηρείτε σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Στέγαση στρατιωτικών, Συνυπηρέτηση στρατιωτικών, Ιατρική περίθαλψη 

Αυτά είναι μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των ΕΔ σε καθημερινή βάση όπως θα δείτε να λέει μπροστά στην κάμερα ο Αντιπρόεδρος της ΣΟΕΔ. "Δυστυχώς τα στελέχη δεν μπορούν να πάνε σε εξωτερικούς γιατρούς με τα βιβλιάρια τους, όπως δικαιούνται τα μέλη αυτών-Δεν δικαιούνται επιδότηση για γυαλιά οράσεως των παιδιών τους"...   

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη σήμερα στις 20:00 μ.μ στο κανάλι polemikiaeroporiahaf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Πολύτιμη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κοντά στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως: