Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρχίζει η άσκηση "Παρμενίων" : "Θα υπάρχουν πραγματικοί στόχοι στο Αιγαίο προσοχή να μην φύγει κανένα βλήμα"...!!!


Χρήστος Βασιλειάδης

Η μεγαλύτερη εθνική διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπόν Δημοσίων φορέων Παρμενίων είναι προ των πυλών...η άσκηση σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες (χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα) θα ξεκινήσει την Παρασκευή από 24/09/2021 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 01/01/2021.

Η άσκηση αρχίζει... αλλά, εξ ανατολάς εδώ και 2 εβδομάδες δείχνουν τις προθέσεις τους το τι θα επακολουθήσει τις ημέρες διεξαγωγής της άσκησης. Υπάρχει έντονη νευρικότητα στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά από το "κρεσέντο" εξοπλισμών της Ελληνικής πλευράς και της έντονης στρατιωτικής δραστηριότητας με τους συμμάχους στην Νοτιοανατολική μεσόγειο όπου είναι και η περιοχή ενδιαφέροντος των Τούρκων.

Η Τουρκία εχθές με πλειάδα μαχητικών και άλλων πτητικών μέσων, 26 σύνολο : εκ των οποίον τα 22 F-16 (τα 6 οπλισμένα), 3 ελικόπτερα και 1 CN-235 Ηλεκτρονικού Πολέμου προχώρησε σε 17 παραβιάσεις, 12 παραβάσεις και 7 εμπλοκές στο F.I.R  Αθηνών. 

Επισήμανση 

Εάν συνεχίσουν οι Τούρκοι την ίδια προκλητική τακτική ενώ διεξάγεται η άσκηση "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" πολύ φοβόμαστε να μην "εγκλωβιστούν πραγματικοί στόχοι και όχι εικονική... κατά λάθος..." Πέρα από την πλάκα, συνιστάται προσοχή που σίγουρα οι  Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν και έχουν εκπαιδευτεί στο να προσέχουν το ατύχημα.       

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι η χρονική συγκυρία, κατά την οποία λαμβάνει χώρα η αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας με παραβιάσεις και ασκήσεις, καθώς όχι μόνο έχουν προηγηθεί, μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών, δύο διαβήματα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κατά της Άγκυρας για την παρενόχληση του Nautical Geo και των τουρκικών αλιευτικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Πολύτιμη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κοντά στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως: