Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φωτορεπορτάζ στο περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την 85η ΔΕΘ


Φωτορεπορτάζ Σταύρος Μάμαλης

Έναρξη της 85η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας παρουσίασε "κάτι πιο ψηφιακό", χωρίς ελικόπτερα και αλλά μέσα όπως μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα αλλα με πολλές εμπειρίας   χρησιμοποιώντας την τεχνολογία...  
Ο φωτορεπόρτερ του polemikiaeroporiahaf  Σταύρος Μάμαλης βρέθηκε εκεί ,κατέγραψε στιγμιότυπα από το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας και μας τα παρουσιάζει.








Για τη σημαντική συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην επιτυχία και την προβολή της έκθεσης, ο Πρόεδρος της «ΔΕΘ – Helexpo» Α.Ε. κ. Αναστάσιος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κυριάκος Ποζρικίδης μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα απένειμαν ειδικό τιμητικό βραβείο. Το παρέλαβαν εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ ο Διευθυντής Β’ Ενημέρωσης κ. Χάρης Λαζαρόπουλος και εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ.









Με κεντρικό σύνθημα «Μαζί Πάντα», η φετινή συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην ΔΕΘ επικεντρώθηκε στην προώθηση του Έτους Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσιάζοντας μια νέα στρατηγική επικοινωνίας, προβολής και επαφής με την κοινωνία, μέσω ενός ευρύτατου πλέγματος δράσεων και πρωτοβουλιών.







Στις καινοτομίες που παρουσίασε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εντάσσεται και η πρώτη απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη», που «έκλεψε» τις εντυπώσεις. Επιπλέον, για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εννέα ενημερωτικά εργαστήρια (workshops), τα οποία «κέντρισαν» το ενδιαφέρον του κοινού.




Στον εσωτερικό χώρο της Έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μέσω εικονικής πραγματικότητας, να πιλοτάρουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, να νιώσουν την αδρεναλίνη να χτυπάει «κόκκινο, κάνοντας ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, να αισθανθούν για λίγο πυροβολητές ενός άρματος μάχης και να συμμετάσχουν σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης με Πολεμικό Πλοίο. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα ελικόπτερα Kiowa, τους «Ινδιάνους του Αιγαίου», να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη εξουδετέρωσης εκρηκτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) και να θαυμάσουν δύο εντυπωσιακά ομοιώματα F-16 και Mirage-2000.

Τη δική τους γωνιά στο Περίπτερο είχαν και οι μικροί φίλοι των Ενόπλων Δυνάμεων, που έζησαν την εμπειρία ενός στίβου μάχης, του πύργου αναρρίχησης – καταρρίχησης και του face painting.
  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πολύτιμη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κοντά στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως: