Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ομάδα ΖΕΥΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ : Η Π.Α. είναι ανοιχτή, ο ουρανός είναι το όριο…


Η αποστολή της ελληνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων «ΖΕΥΣ» ξεφεύγει από τα εθνικά σύνορα, κάτι που γνωρίζουν τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που κατά καιρούς την στελεχώνουν. «Σκοπός είναι κάποιος που βλέπει το «ΖΕΥΣ» και το demo που παρουσιάζουμε να ξέρει πως η Πολεμική Αεροπορία είναι παρούσα παντού. Αυτό ισχύει και για όλα τα events και σόου που γίνονται ανά την Ευρώπη στα οποία μπορεί να δώσουμε το παρόν. Σκοπός είναι να αναδεικνύουμε τη μαχητική ικανότητα της Π.Α. μας και όχι μόνο το demo ως επίδειξη», τόνισε, μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104.9FM», ο ιπτάμενος επίδειξης Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», επισμηναγός (Ι), Χριστόδουλος Γιακουμής.

«Αυτή η επίδειξη είναι ουσιαστικά η κορυφή του παγόβουνου (σ.σ σχετικά με τις ικανότητες της Π.Α.)», σημείωσε με έμφαση ο Έλληνας χειριστής. Ο συγκεκριμένος είναι ο πιλότος που είχε απευθύνει και το, καθιερωμένο πια, μήνυμα προς το κοινό που παρακολουθούσε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλονίκη. Χειριστής μαχητικού αεροσκάφος F-16C Fighting Falcon Block 52+, o 37χρονος επισμηναγός (Ι) είναι ένας από τους δύο ιπτάμενους επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», του αεροσκάφους που την Δευτέρα 16 Μαίου έριξε τους “κεραυνούς” του στην άσκηση ΝΑΤΟ Tiger Meet (ΝΤΜ22), στην 116ΠΜ στον ‘Αραξο.

Μπροστά σε ένα διεθνές κοινό χειριστών και τεχνικών ο Έλληνας επισμηναγός, πέρα από το σκέλος που αφορά την ίδια την άσκηση, είχε και την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και χιλιάδες απλούς πολίτες που είχαν την τύχη να αποκτήσουν ένα από τα “τυχερά” εισιτήρια για την ημέρα της στατικής επίδειξης των «Τίγρεων» που συνδυάστηκε με ένα εντυπωσιακό σκέλος αεροπορικών επιδείξεων.

«Το NATO Tiger 2022 έχει καθιερωθεί πολλά χρόνια και αφορά όλες οι Μοίρες του ΝΑΤΟ με χαρακτηριστικό κλήσεις «Tiger». Οι Μοίρες αυτές συγκεντρώνονται κάθε χρόνο και εκτελούν σύνθετες ασκήσεις με σκοπό την αύξηση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας και δυνατότητας. Το φετινό ΝΤΜ είναι μια απίστευτη εμπειρία. Το κλίμα, όπως η συγκεκριμένη Μονάδα, η 116ΠΜ, είναι φιλόξενο. Ελπίζουμε πως το σόου που ετοιμάστηκε για τους επισκέπτες και τις σύμμαχες χώρες είναι κάτι που θα απόλαυσανε» σχολίασε ο Χριστόδουλος Γιακουμής, την ώρα που ένα “μελίσσι” χιλιάδων πολιτών περιέβαλε τους ανθρώπους και τις “ιπτάμενες μηχανές”, που απλώθηκαν στο αεροδρόμιο του Αράξου. Σε μια ημέρα φωτεινή με τον γαλάζιο ουρανό να σκίζεται από τον βρόντο που προκαλούν οι χιλιάδες λίβρες ώσης των κινητήρων πανίσχυρων μαχητικών αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Πολύτιμη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κοντά στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως: