Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας από το ΥΠΕΘΑ


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, στο διαδικτυακό Open Day του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας ξεκινά με στόχο να κινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, παρουσιάζοντας πρωτότυπες ιδέες, βασισμένες στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών. Η τεχνολογία αναδεικνύει την καινοτομία ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα της άμυνας, στηρίζοντας τόσο τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και την εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Στο Open Day παρουσιάστηκε το πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Διαγωνισμού με θέμα «Καινοτομώντας στην Επίγνωση της Επιχειρησιακής Κατάστασης (Situational Awareness Innovation)” και δόθηκαν διευκρινήσεις στους διαγωνιζόμενους, αλλά και τους χορηγούς.

Η τελική αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2021.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη σημασία της εξωστρέφειας σε κάθε πολιτική του Υπουργείου, την οποία συνέδεσε άμεσα και με το υψηλό επιστημονικό υπόβαθρο που κατέχει μεγάλο ποσοστό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Επεσήμανε επίσης, ότι ο Διαγωνισμός αυτός θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και συνεπώς θα ωφελήσει την Πατρίδα.   

Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα ακόλουθα:  

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για την σημερινή τους παρουσία. Σήμερα γίνεται ένα ακόμα βήμα για την Ελλάδα της καινοτομίας, της δημιουργίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, στον τομέα της Αμυντικής Τεχνολογίας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε δημιουργικούς νέους και νέες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και επιχειρήσεων της χώρας, ώστε να προτείνουν χρήσιμες ιδέες προς όφελος της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προωθώντας την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα.

Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτομίας “Defence Innovation Challenge” μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Στόχος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της Άμυνας, να υποστηριχθούν, ώστε στη συνέχεια να υλοποιηθούν, παρέχοντας σημαντικά οφέλη.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε στην Πατρίδα μας η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό (Brain Drain), κυρίως λόγω της έλλειψης εργασίας, αλλά και των χαμηλών αποδοχών και προσδοκιών. Όμως, βλέπουμε πως αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση, καθώς και από νέες αναδυόμενες ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις και δίνονται αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα. Επίσης, πιστεύουμε ότι η νέα γενιά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει τη δυνατότητα ανάδειξης ρηξικέλευθων λύσεων, καθώς διαθέτει εξαιρετική επιστημονική κατάρτιση και ευρεία οπτική, εκτός του αμιγώς στρατιωτικού πλαισίου.

Η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση έχει ως στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τον Διαγωνισμό Καινοτομίας από τους αρμόδιους φορείς, αλλά αποτελεί και ένα ανοιχτό κάλεσμα προς το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Σας καλώ, λοιπόν, να ενισχύσετε τη συλλογική αυτή προσπάθεια καταθέτοντας τις ιδέες σας στον Διαγωνισμό».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Πολύτιμη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κοντά στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως: