Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΒΕΤΑ ΤΩΝ Η.Α.Ε. BAYNUNAH


Την Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2020 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την Κορβέτα των Η.Α.Ε. BAYNUNAH, η οποία έχει καταπλεύσει στον λιμένα του Πειραιά για επίσκεψη, αμέσως μετά την συμμετοχή της στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 10» και την συνεκπαίδευση με Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (PASSEX).

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκαν η Α’ Γραμματέας Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Πρεσβείας των Η.Α.Ε. κα Eiman Almazrouei, ο Βοηθός του Ακόλουθου Άμυνας των Η.Α.Ε. Συνταγματάρχης Waleed Alharmi και ο Κυβερνήτης του πλοίου Αντιπλοίαρχος Khamis Almazrouei. Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποναυάρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο οποίος υπέγραψε Πρωτόκολλο Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το έτος 2021 (Military Cooperation Program – MCP 2021), με το οποίο εμβαθύνεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων τους μέσω της διεξαγωγής κοινών εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.






Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ειδική σχέση των δύο Χωρών, στο πλαίσιο της οποίας έχουν διεξαχθεί σειρά σημαντικών συνεκπαιδεύσεων με πλέον πρόσφατες την κοινή συμμετοχή στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 10» και την αεροπορική συνεργασία με τη μεταστάθμευση 4 Αεροσκαφών των Η.Α.Ε. με αντίστοιχους χειριστές και τεχνικό προσωπικό στην Αεροπορική Βάση της Σούδας από 26 Αυγούστου έως 02 Οκτωβρίου 2020. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η ισχυρή στρατηγική συνεργασία τους καθιστά την Ελλάδα και τα Η.Α.Ε. βασικούς πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και παράδειγμα προς μίμηση.








Η επίσκεψη περατώθηκε με την περιήγηση εντός του πλοίου και ενημέρωση επί των επιχειρησιακών δυνατοτήτων αυτού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην περιοχή ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού για τις "τελευταίες πινελιές"...

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21» μετέβη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στο Νομό Έβρου.

Πρόσθετα Δικαιολογητικά Υποψήφιων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ)

  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι λόγω της παράτασης της ημερομηνίας υποβολής των δικαιολογητικών μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 στις προκηρύξεις πρόσληψης των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Κοινού Νομικού Σώματος, οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη  26 Απριλίου 2022 και έχουν αποκτήσει μετά την ημερομηνία αυτή επιπλέον γραμματικές γνώσεις ή προσόντα που επηρεάζουν τη μοριοδότησή τους, δύναται να υποβάλλουν τα επιπλέον δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):    - Για τον Στρατό Ξηράς: epop.katataxi@army.gr  - Για το Πολεμικό Ναυτικό: epop@navy.mil.gr - Για την Πολεμική Αεροπορία: epop.epitropes@haf.gr - Για το Κοινό Νομικό Σώμα: geetha_dsl@stratologia.gr

Πολύτιμη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ κοντά στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο της Κρήτης ενήργησε ως ακολούθως: