Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάρτιος, 2021

Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας και Α/ΓΕΕΘΑ στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και  τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, επισκέφθηκε το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Ελληνικό Αττικής. 

"Μήνυμα" προς Ανατολάς τι θα αντιμετωπίσουν αν πατήσουν το πόδι τους σε Ελληνικό έδαφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων σε κάθε εκπαιδευτικό σχολείο αναμετρώνται με τις δυνάμεις και τα όρια τους προκειμένου να αυξήσουν το γνωστικό του αντικείμενο  αλλά και τις ικανότητές τους.

Εντυπωσιακές εικόνες από την συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων με Κύπρο και ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης – ΒΜΤΑ (Close Quarter Combat – CQC) σε στατικούς στόχους ημέρα και νύχτα, αμφίβιες επιχειρήσεις πλησίον ακτής (Over The Beach – OTB) και νηοψίες (Visit Board Search and Seizure – VBSS), με πρακτική εφαρμογή επί της φρεγάτας ΨΑΡΑ και του εκπαιδευτικού πλοίου ΑΡΗΣ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Αντιπτέραρχο Μοχάμεντ Αμπάς Χέλμι Χασέμ (Mohammed Abbas Helmy Hashem), ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Η επίγεια δύναμη που εξυπηρετεί τα πτητικά μέσα της Αεροπορίας Στρατού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 307 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως διαθέτει συνεργεία που ασχολούνται με τις συντηρήσεις ελικοπτέρων και των συστημάτων τους...

Συνάντηση ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου με τον ΥΠΑΜ Λ.Δ. Κίνας Γουέι Φένγκε

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, με τον Υπουργό Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Γουέι Φένγκε (Wei Fenge) στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως που πραγματοποιεί στη χώρα μας.

Ομιλία ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή στο Συμπόσιο για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Τα εθνικά θέματα από την ελληνική ένταξη στο κοινοτικό σύστημα μέχρι σήμερα» σε συνεδρία του διήμερου διαδικτυακού Συμποσίου ενόψει των 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες (1981 – 2021), που διοργανώνεται από το Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικών και Πολιτικών Θεσμών του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δήλωση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για τη 200η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

«Ο Αγώνας του 1821 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος, μας εμπνέει και ταυτόχρονα μας διδάσκει. Η ιστορική μνήμη πρέπει να αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και για όλο τον Ελληνικό λαό. Οι αγώνες και η παρακαταθήκη των προγόνων μας πρέπει να αποτελούν το φάρο που οδηγεί τα βήματά μας.

Τα "βατράχια" της Γ΄ Μοίρας σε πλήρη δράση - Εντυπωσιακές εικόνες

Μπορούν να εκτελέσουν αμυντικές και επιθετικές αποστολές χρησιμοποιώντας τις άριστες γνώσεις και πολεμικές ικανότητες που διαθέτουν στο πεδίο της μάχης...

Το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower δένει στην Σούδα

Στα ανοιχτά της Κρήτης βρίσκεται το γιγαντιαίο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

"ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 21" : Τα άρματα "προελαύνουν" στον Έβρο

Από την Πέμπτη 11 έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης η Τακτική Άσκηση Mετά Στρατευμάτων (Live Exercise) «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - 21» (THRACIAN COOPERATION - 21), με τη συμμετοχή της 2ης και της 5ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (C Company, 2-5 CAV Squadron of the 1st Armored Brigade Combat Team of the 1st Cavalry Division out of Ft. Hood Texas) και Μονάδων της ΧXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – ΕΦΕΣΟΣ». Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των ΗΠΑ είχε επιχειρήσει στο πλευρό του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στον πόλεμο της Κορέας.

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Γαλλίας στην Ελλάδα

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Γαλλίας Ναύαρχος Pierre Vandier πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. 

Συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδος - ΗΠΑ και Σκοπίων

Κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ), από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 διεξάγεται συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των ΗΠΑ και των Σκοπίων. Οι συμμετέχουσες δυνάμεις θα εξασκηθούν σε αντικείμενα Ελεύθερης Πτώσης και Στατικού Ιμάντα σε Ζώνες Ρίψεως στην περιοχή της Αττικής και της Λάρισας.

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στη διαδικτυακή εκδήλωση της AHEPA για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τετάρτη 17 Μαρτίου, ως βασικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η αμυντική θωράκιση της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης», που διοργάνωσε το τμήμα AHEPA HJ-20 «ΟΡΦΕΥΣ» Κομοτηνής και το Τμήμα AHEPA HJ-30 «ΘΕΑΓΕΝΗΣ» Θάσου.

Ναυτικές Ειδικές Επιχειρήσεις από δυνάμεις Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ , στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας

Από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιείται συνεκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ, σε αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων (MAROPS/NAVSOF Training), στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας, στην Κρήτη.

Τελετή Ορκωμοσίας για τους Ναύτες της 2021 Α΄ ΕΣΣΟ

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκαν τελετές ορκωμοσίας Ναυτών 2021 Α΄ ΕΣΣΟ, στη Ναυτική Βάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως ΠΟΡΟΣ.

Ο Αγιορείτης Πάτερ Ιωσήφ "φύλακας άγγελος" των Ενόπλων Δυνάμεων

Τα πληρώματα των πλοίον του Πολεμικού Ναυτικού αποτελούν αποτελούν  τους εγγυητές των θαλάσσιων συνόρων μας...

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΠΑ ΜΕ ΤΗΝ SNMG-2

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντίστοιχες ΕΔ φίλων και σύμμαχων χωρών, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΨΑΡΑ και μαχητικών Αεροσκαφών με μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης STANDING NATO MARITIME GROUP TWO (SNMG 2), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης. Από την 5 Φεβρουαρίου έως την 11 Μαρτίου 2021, η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ συμμετέχει ως πλήρες οργανικό μέλος στη δύναμη SNMG 2.

Παράδοση - Παραλαβή Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Διοικητού Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ) από τον Αντιναύαρχο Χαράλαμπο Ζησιμόπουλο ΠΝ στον Υποναύαρχο Ιωάννη Πάττα ΠΝ.

Σκληροτράχηλη εκπαίδευση Ευέλπιδων και Υπαξιωματικών σε αντίξοες συνθήκες - Εντυπωσιακό βίντεο

Ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενέκρινε το Σχέδιο Δράσεως του ΥΠΕΘΑ για το 2021

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενέκρινε το ετήσιο σχέδιο δράσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει αντικειμενικούς σκοπούς, ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα περαιωθούν κατά το τρέχον έτος και συνδέονται με τις στρατηγικές επιλογές του Κυβερνητικού Προγραμματισμού.

Παράδοση - Παραλαβή στην 98 ΑΔΤΕ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, όπου παρέστη στην τελετή αλλαγής Διοίκησης της 98 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) από τον Αντιστράτηγο Αναστάσιο Σπανό, νέο Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ ΣΣ), στον Υποστράτηγο Δημήτριο Τσιπίδη.

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) για την ημέρα της γυναίκας

Άρτεμις Καλαμογιώργου-Δημοσιογράφος Αλήθεια πόσοι πραγματικά ξέρουν τι γιορτάζουμε αυτή τη μέρα; Πρωτογιορτάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στην Νέα Υόρκη, ως Εθνική Ημέρα της Γυναίκας, με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Χαιρετισμός ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων με θέμα την Πυρηνική Εξάπλωση

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία στην εκδήλωση σχετικά με την πυρηνική εξάπλωση, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Πλήθος Διεθνών δραστηριοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Στο πλαίσιο και παράλληλα της έντονης επιτυχημένης πολυδιάστατης και πολυεπίπεδης διπλωματικής προσπάθειας της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο, γεγονός το οποίο είναι ευρέως αντιληπτό και πρόδηλο σε διεθνές, διασυμμαχικό και διμερές επίπεδο με πλειάδα χωρών που ενδιαφέρονται για την ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στο περιφερειακό σύστημα που βρισκόμαστε, με κομβικό ρόλο και θέση, το ΓΕΕΘΑ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα διεθνών δραστηριοτήτων, συνεργασιών και συνεργειών, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με συμμαχικές και φίλες χώρες, σε διμερή, πολυμερή σχήματα όσο και στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών που συμμετέχει η Ελλάδα. 

Μονάδα καταδυτικής & υπερβαρικής ιατρικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα προβλήματα των καταδύσεων είναι παραδοσιακά ένα πεδίο με το οποίο ασχολείται το Πολεμικό Ναυτικό...

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ και κατά την διάρκεια του επανάπλου της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ από τον λιμένα ABU DHABI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού και του Αντιτορπιλικού USS JOHN PAUL JONES των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), στη θαλάσσια περιοχή της Αραβικής Θάλασσας.

Το σύγχρονο τυπογραφείο του Ελληνικού Στρατού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τυπογραφείο του ελληνικού Στρατού βρίσκεται εντός του στρατοπέδου "ΠΑΠΑΓΟΥ" ένα διώροφο κτίριο πέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων...

Συμμετοχή για πρώτη φορά του Πολεμικού Ναυτικού στην αποστολή EMASOH/AGENOR

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, κατά την διάρκεια του επανάπλου της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΥΔΡΑ από τον λιμένα ABU DHABI των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και κατόπιν σχεδιασμού και συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων από το ΓΕΕΘΑ, διεξήχθη συνεργασία με τη γαλλική Φ/Γ FS GUEPRATTE, στην περιοχή της Αραβικής Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του πολεμικού μας πλοίου στην Αποστολή EMASOH/AGENOR (European led Maritime Situation Awareness in the Straight of Hormuz), σε ρόλο ASSOCIATED SUPPORT.